Nederlands

HANDS-ON interim management

Welke rol kan ik voor je spelen?

Het is hoe dan ook goed om vastgeroeste structuren en gewoontes door een paar externe ogen te laten bekijken, met een kritische blik en vanuit een brede ervaring. En dat is precies wat ik doe, door lateraal te denken en verticaal te handelen. Zo bied ik je ondersteuning wat betreft interim, project, change en crisis management. Mijn aanpak gaat veel verder dan het lineair oorzaak- gevolg denken waaraan veel ondernemers zich nog vastklampen. Ik vertrek vanuit het systeemdenken, want voor mij bestaan er geen losstaande oorzaken. Het is cruciaal om bij problemen naar het hele systeem te kijken; de onderlinge relaties, de processen en de wederkerige reacties. Ik streef er ook naar om met fractaal denken nog een stuk dieper te duiken. Deze manier van denken blijft een absolute uitdaging, maar de natuur bewijst telkenmale dat dit een enorme meerwaarde biedt. Fractaal denken verenigt namelijk tegenstellingen, zorgt voor een vernieuwde visie en maakt de cirkel rond. Het omvat alles en niets, oeroude wijsheden en nieuwe inzichten, en leert ons dat een medaille twee zijdes heeft die elkaar nodig hebben. Ook als Erkend Bemiddelaar in Sociale Zaken blijft dit het absolute streven wat betreft manier van denken en aanpak.

Ik ben een typische ‘multiple en serial entrepreneur’. Ik haal voornamelijk energie uit startups opzetten, restarts initiëren, nieuwe dynamieken creëren en de status quo en routine doorbreken.

Dit uit zich onder meer in:

  • mijn multidisciplinaire studies en opleidingen: Bachelor Boekhouden Fiscaliteit, Master Toegepaste Economische Wetenschappen, Master Industrieel Beheer, Erkend Bemiddelaar in Sociale Zaken en meer.
  • mijn gedrevenheid op zakelijk vlak en als oprichter van diverse bedrijven in binnen- en buitenland: horeca, marketing- en communicatie, internationale handel, projectontwikkeling, vastgoed en andere.

Zo heb ik door de jaren heen zowel in eigen bedrijven als bij externe opdrachtgevers een unieke skillset opgebouwd waarmee ik andere ondernemers bijsta tijdens de cruciale momenten. Dit zijn situaties die op het eerste gezicht alarmerend of negatief lijken, maar eigenlijk alles in zich hebben om groei in te luiden voor alle betrokken actoren, en dan vooral ook voor de organisatie of het bedrijf.

Als onafhankelijke interim, change en crisis manager sta ik garant voor de volgende meerwaarden: hands-on en probleemoplossende aanpak, 25 jaar ervaring ‘in & on the field’ in verschillende sectoren, sterk analytisch vermogen, outside-the-box benadering, lateraal denken en verticaal handelen, team focus, resultaatsgerichtheid, doorzettingsvermogen en passie.

Als fervent imker zie ik de bijenkorf van de honingbij (Apis Mellifera) als het summum van een uiterst efficiënte organisatie. Een kolonie bijen kan bedrijven en organisaties enorm veel inzicht verschaffen over leiderschap, communicatie, efficiëntie en groei. Dit zijn elementen waar het in de zakenwereld vaak misloopt, en in de bijenwereld net niet. Ik verwijs hierbij graag naar het boek “The Wisdom of Bees” van Michael O’ Malley, professor aan de Columbia Business School. Hieronder kan je de synopsis lezen.

“When I took up beekeeping, I thought it would be a nice hobby. But I noticed that bees not only work together to achieve a common goal but, in the process, create a remarkably productive organization, like a miniature but incredibly successful business. Bees can teach managers a lot, such as Distributing authority: the queen bee delegates relentlessly and worker bees make daily decisions, Keeping it simple: bees exchange only relevant information and Protecting the future: when a lucrative vein of nectar is discovered, the entire colony doesn't rush off to mine it.”

De werking van de bijenkolonie vertoont trouwens sterke gelijkenissen met de evolutionair-cyaan organisaties zoals beschreven door Frederic Laloux. En het zijn net die organisaties die weten om te gaan met conflict, en aldus ook met crisis en veranderingen. Het gaat hierbij niet om regeren met een ijzeren vuist, maar eerder om een aanvoelen van de sfeer van de organisatie.

Deze website gebruikt cookies.
Ik ga akkoord met deze privacy policy.